mindenféle a magyar szinkronról

szinkronjunkie

szinkronjunkie

Vasember 3 - szinkronos előzetes

2012. november 15. - merlinicus

Majd' egy hónappal később végre "honosítva" is megérkezett a Vasember 3. részének előzetese. Szinte teljesen spoiler és történetmentes, a legfontosabb üzenete, hogy a Vasembert még az Avengers után is el lehet páholni és bizony végre feltűnik a misztikus ősellenség, Mandarin

Azért egy 11 mondatos/soros előzetes rögtön egy masszív félrefordítással kezdeni...Gyenge hallás? Rossz szövegkönyv? Vagy csak én hallom félre? 

Eredeti szöveg: "Got a lot of apologies to make."

Magyar szöveg: "Bocsánatot akar kérni?" (De ki? Miért? Nem. Illetve de, a fordítónak szólhat ez... Gratulálok!)

Google fordító: "Van egy csomó bocsánatkérés tenni." (Oké, nem jött be. :))

Szerintem: "Sok mindenért kell bocsánatot kérni." (Valószínűleg inkább kérnem, de ugye egyelőre /elvileg - SPOILER/ nem ismerjük a sztorit - menjünk biztosra.)

Gyakorlatilag az összes mondat félrefordítás....

A másik problémám: az utóbbi években a képregényfilmek esetében egyre gyakrabban figyelnek arra, hogy az eredeti beszédhangok is érdekesek vagy félelmetesek/misztikusak/stb. legyenek. (Hasonlítsunk csak össze egy dr. Doomot mondjuk egy Lokival vagy urambocsá' Jokerrel.) A Mandarin beszédhangja is frenetikus lett, végig libabőrös voltam attól, ahogy a deriz nószácsting ez hiróz mondatot mondja. DE a szinkronizáláskor ezt valahogy eljokerezték (zenészzsargonnal: elsomlózták). Libabőr helyett végig azt láttam magam előtt, hogy a rendező leszólította a folyosón éppen véletlenül kolbászoló, szegény Forgács Gábort, akivel gyorsan felolvastatta a magyar szöveget, az eredeti előzetes bármiféle meghallgatása nélkül és úgy, hogy közben rázta a papírt. Ezek után ne csodálkozzunk, ha elfordulnak az emberek a szinkrontól. 

Tudom, ez csak egy előzetes. Tudom, Végvári Tamás már nincs közöttünk. De így, akkor inkább maradt volna feliratos az előzetes. 

Magyar hangok:

Tony Stark - Vasember: Fekete Ernő Tibor

Ben Kingsley - Mandarin: Forgács Gábor


szólj hozzá: Vasember 3 szinkronos előzetes

A bejegyzés trackback címe:

https://szinkronjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr594909117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása