mindenféle a magyar szinkronról

szinkronjunkie

szinkronjunkie

A Marvel Filmes Univerzum 4. fázis szinkron szempontból

2019. augusztus 21. - merlinicus

marvel-phase-4.jpeg
Ha már ilyen nagy csinnadrattával bejelentésre kerültek a san diegói Comic-Conon a következő két év Marvel-filmjei, illetve tegnap óta Pókembertől hangos a sajtó (ha valakinek még nem lenne meg: a Disney nagyobb részesedést szeretne a Pókember-filmek után, a SONY nem adná, csak az eddig kialkudott 5%-ot, így kenyértörésre került a sor - egyelőre), akkor nézzük meg, hogy - előreláthatólag - kinek milyen feladatai lesznek ebben az időszakban.

black_widow.jpegFekete Özvegy (Black Widow) - Amerikai premier: 2020. 05. 01.

Főszereplő: Scarlett Johansson, Florence Pugh, David Harbour, Rachel Weisz

Amit tudunk: ScarJo karaktere ugyan meghalt a Végjátékban, azonban a film a múltban, az Amerika Kapitány - Polgárháború utáni időkben játszódik majd. Romanoff a múltjában elkövetett hibákat igyekszik kijavítani, így jut el - többek között - Budapestre is. Sólyomszem felbukkanásáról nincsen infónk, így valószínűleg ismét nem derül ki, hogy mi a pék f.... FÜLE történt itt. 

Szinkron: Ha csak nem böbben be addig egy jó színészsztrájk, Csondor Katára biztosan számíthatunk ScarJo magyar hangjaként. 14. találkozásukkor már nagy rutinnal és az eredetihez képest egy leheletnyivel még izgalmasabb hanggal állna a karakterhez.

Rachel Weisz és Hámori Eszter szerencsére elválaszthatatlan párost alkotnak, így joggal számíthatunk közös felbukkanásukra. 

eternals.jpgÖrökkévalók (Eternals) - Amerikai premier: 2020. 11. 06.

Főszereplők: Angelina Jolie, Salma Hayek, Richard Madden, Gemma Chan, Brian Tyree Henry, Kumail Nanjiani

Amit tudunk: az nem sok! :)

Szinkron: Angelina Jolie esetében tiszta sor, hiszen az őt egyik legtöbbször megszólaltató Orosz Helga még nem "kelt el" a Marvel Filmes Univerzumában, így semmi akadálya, hogy a klasszikus magyar hangján szólaljon meg a színésznő. Mi ugyan ezt a változatot preferálnánk, de a 2000-es években Kéri Kitty váltotta Oroszt a pozícióban és vált Jolie elsőszámú hazai magyar hangjává a maga 12 filmjével. Kitty kicsit más érzetet kölcsönöz Angelina Jolie-nak, így személy szerint nem őt választanám, azonban ő sem szinkronizált még fontos MFU figurát, így könnyen összejöhet ez a páros is.

Salma Hayek már nem ilyen egyszerű sztori. Legismertebb filmjein Kéri Kitty és Németh Borbála osztoztak (habár legtöbbször az amúgy szuper, de Hayekhez egyáltalán nem passzoló Gubás Gabi szinkronizálta). Németh Bori már rengeteg szuperhős filmben szerepelt: volt X-men, de feltűnt a Vasember 3-ban és a Venomban is, azonban egyik karakter sem tűnik olyan jelentőségűnek, aki miatt nem szinkronizálhatná az Örökkévalók vezetőjét. De részemről kiegyezem az Orosz Helga - Kéri Kitty párossal is. Mindkettő zseniális megoldás lenne.

Bár annak idején a Doktor Strange szinkronja kapcsán bosszankodtam azon, hogy Mads Mikkelsennek nem Kaszás Gergő lett a hangja, újabb próba elé állhat a Disney-szabály. Gergő korábban Benicio Del Toro Gyűjtőjeként már felbukkant két rövidke szerepben a Galaxis Őrzőiben, azonban ő Kumail Nanjiani állandó hangja is, így izgalmas, ezzel mit kezd majd a magyar stáb.

simu_liu_and_shang_chi_getty_h_2019.jpgShang Chi és a Tíz Gyűrű legendája (Shang Chi and the Legend of the Ten Rings) - Amerikai premier: 2021. 02. 12. 

Főszereplők: Simu Liu, Tony Leung Chiu Wai

Amit tudunk: az első ázsiai származású szuperhőssel a Marvel egyértelműen a távol-keleti piacokon szeretne hódítani. Várhatóan azonban ebből sem lesz rétegfilm, hiszen a főhős nem mással veszi fel a harcot, mint az igazi Mandarinnal, akivel Vasembernek kellett volna találkoznia a harmadik részben. 

Szinkron: A főszereplő Simu Liu eddig egy magyar hangot kapott, Pálmai Szabolcs szerepében. Ugyan Szabolcs szabad, de a Disney hangazonossági szabályait ismerve kevés esélyt látok, hogy ne jöjjön össze egy új duó inkább. Első blikkre nekem Szathmári Attila ugrott be, aki mostanában egyre inkább kapaszkodik felfelé és kap komolyabb szerepeket a szinkronban. Ha kíváncsiak vagytok rá, itt nézhettek meg tőle egy verset.

doctor-strange-2-movie-multiverse-of-madness-banner.jpgDoctor Strange és az Őrület Multiverzuma (Doctor Strange and the Multiverse of Madness) - Amerikai premier: 2021. 05.07.

Főszereplők: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Benedict Wong, Chiwetel Eijofor

Amit tudunk: Az eredeti csapat az Elizabeth Olsen által alakított Skarlát Boszorkánnyal egészül ki, akit muszáj felépíteni ebben a fázisban, lévén az előző filmekben nem sikerült - a következő filmekben pedig egyre komolyodik majd a jelenléte. A pletykák szerint hőseink a Rémálom nevű szupergonosszal küzdenek meg a Marvel első ijesztő, gótikus filmjében. 

Szinkron: Visszatér Simon Kornél, Hajdu Steve, Szilágyi Csenge és valószínűleg Király Attila is. 

1563677636_352680_1563677713_noticia_normal.jpgThor 4 - Szerelem és Vihar (Nagyon bírnám, ha Szerelemben és Viharban lenne a magyar cím! Thor - Love & Thunder) - Amerikai premier: 2021. 11. 05.

Főszereplők: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tessa Thompson

Amit tudunk: Az azonos című képregény alapján készülő filmben megkapjuk az első női Thort, ugyanis Natalie Portman a Mjölnir segítségével megkapja a Viharisten erejét. Taika Waititi rendezésében ebből csak egy nagyon menő és féktelen film kerekedhet. 

Szinkron: Felkészül Nagy Ervin, Zsigmond Tamara és Gubik Petra. 

Sorozatok

Felmerül a kérdés, hogy mi lesz a bejelentett sorozatokkal idehaza. Az angolul csak event seriesnek emlegetett, néhány részes mini-sorozatok (Loki, Amerika Kapitány és a Tél katonája, WandaVízió) 2021-től biztosan felkerülnek a magyar Disney+ streaming oldalaira is (egyelőre úgy tudjuk, ekkor startol itthon a szolgáltatás). Ha tippelhetek egy kövéret, szinte biztos, hogy megkapjuk a sorozatok szinkronos verzióit, hiszen már a streaming szolgáltatók is érzik, hogy nem ússzák meg lokalizált tartalmak nélkül. Erre kiváló példa a Netflix, amelyre folyamatosan érkeznek a szinkronok és úgy tudjuk, nemrég elkészült a Daredevil magyar változata is. 

A fenti sorozatokon 2021-ben biztosan dolgozni fog: Csőre Gábor, Papp Dániel és Hamvas Dani, valamint Szilágyi Csenge és Kárpáti Levente is.

Ti kikre osztanátok az új karakterek szerepét?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinkronjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7014981452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2019.08.21. 22:24:27

Netflix kiegészítés: évekig gyakorlatilag semmilyen saját szinkronjuk nem volt, aztán egyszercsak beindult a gőzhenger, nemkicsit, premier szinkronokkal. Nem lepődnék meg ha a Disneynél is ez lenne majd a helyzet.
süti beállítások módosítása