mindenféle a magyar szinkronról

szinkronjunkie

szinkronjunkie

Margófeszt - Dallos Szilvia könyvbemutatója

2018. október 20. - paddydori

Október 18-án a Várkert Bazárban nyitotta meg kapuit a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár, ahová egészen vasárnap estig várnak minden könyvmolyt és kultúraszerető embert a szervezők, a kiadók, és az írók egyaránt. Rengeteg könyvbemutatóval, érdekes beszélgetéssel, előadással készülnek, érdemes átolvasni a honlapjukon a programot, mert mindenki találhat szívének kedves programot.
A péntek délután a magyar szinkron iránt érdeklődőknek tartogatott egy gyöngyszemet. Aznap ugyanis öt órától a Nap Kiadó standjánál mutatták be a Magyar hangja (A szinkronizálás története) című könyv harmadik kiadását, akinek nem más a szerzője, mint Dallos Szilvia. Akiknek esetleg nem lenne ismerős a neve, megsúgom, hogy ő volt Ellie a Dallasból.
A Moly.hu beszámolója szerint "A nemcsak szép szinkronhangjáról, hanem íróként is egyre inkább ismert művésznő tanította is a szinkronizálás történetét. Azt mindannyian tudjuk, hogy a magyar szinkron világhírű, de azt nem, hogy milyen munka van ennek a hátterében. Dallos Szilvia egyetlenként megírta a már 80 esztendőt is elhagyó magyar szinkron történetét, a technikai, szakmai háttérrel együtt, de ebben a harmadik, javított, bővített kiadásban is megtalálhatók az izgalmas történetek, visszaemlékezések legnevesebb művészeink tolmácsolásában, és mindehhez sok-sok kép is van a könyvben.”
A bemutató alkalmával a művésznő mesélt egy kicsit az előző kiadásokról, majd pedig részleteket olvasott fel a most megjelenő kiadás egy példányából.

Ez után lehetőség nyílt arra, hogy a már megvásárolt példányokat tulajdonosaik aláírathassák a művésznővel, és válthassanak vele pár szót. Én ezért is szeretem a könyvfesztiválokat, mert ilyenkor az ember találkozhat kedvenc írójával, beszélgethetnek is akár, ami néha olyan nagy dolog, mintha egy világsztárral kerülnénk közelebbi kapcsolatba.

Köszönjük a tudósítást Miller Mariannak, aki tiszteletbeli szerkesztőnkként részt vett az eseményen!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinkronjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr814312461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása