mindenféle a magyar szinkronról

szinkronjunkie

szinkronjunkie

15 éves a Mackótestvér

2018. október 31. - Karsa Tímea

Képtalálat a következőre: „brother bear”

A Mackótestvér a Disney 44. egész estés rajzfilmje, és egyben az utolsó előtti, ami a hagyományos, rajzolt világot eleveníti fel. A rajzfilm egy törzs fiáról szól, akit az ősi szellemek változtatnak egy általa oly gyűlölt állattá: medvévé. Kenai így más szemszögből látja a világot, és szerez barátokat. A rajzfilmhez 2006-ben második rész is készült, ám ezt a mozik már nem vetítették.

Kenai – Joaquin Phoenix – Hevér Gábor

hevergabor5.jpg

Kenai volt a fiatalember, aki élete leckéjét kapja azzal, hogy medvévé változik, ezáltal megismervén egy teljesen más világot. Személy szerint nekem nagyon "semmilyen" az eredeti hang, úgyhogy nagy szükség volt Hevér Gáborra, bár az eredeti terv a szinkront tekintve más volt. Erről maga Hevér Gábor mesélt nekünk: "Úgy emlékszem, hogy erre nem kellett castingolnom. Kaptam egy hívást, hogy menjek és gyorsan csináljuk meg, mert akit kiválasztottak, azzal valami probléma volt, így kerültem én a képbe. Szerettem a Mackótestvért, hiszen ez egy különösen érzelmes rajzfilm. A nagyobb filmeknél nem együtt állunk a mikrofon előtt a többi szereplővel, így a Mackótestvérnél sem volt ez másképp. A hangot nagyrészt külföldön keverik, úgyhogy mindent külön hangsávon kell felvenni és kiküldeni a Disneynek. Nem bánom egyébként a ,,mikrofon mögötti magányt” mert így csak a saját szereplőmre kell figyelnem, és jobban tudok összpontosítani, hogy pontosan azt csináljam, amit a szereplő. Művészvetítés nem volt a film előtt, de megbeszéltük a filmet és a szerepet, így előre ismertem Kenai történetét”.

Koda – Jeremy Suarez – Morvay Gábor

mackot_morvayg.jpg

Koda volt a kismackó, aki átküzdötte magát a falon, amit Kenai alakított ki maga körül. Morvay Gábor még bőven gyermekként kapta meg Kodát, és nagyon jól eljátszotta hangban a mackó szerepét, ráadásul még az éneklős akadályokat is vette! A második részre Bence, Morvay Gábor öccse vette át Koda szerepét.

 

 
Csupata – Dave Thomas – Kálloy Molnár Péter

mackot_kalloymp.jpg

Kálloy Molnár Pétert oly sok szerep miatt kedvelem (a Mulánban például verhetetlen volt) de Csupata szerepében is emlékezeteset alkotott. Érdekesség, hogy a magyar színész Koda magyar hangjával, Morvay Gáborral szerepelt már együtt stáblistán az Igazából szerelem című film esetében.

 

 
Dörgő – Rick Moranis – Kálid Artúr

mackot_kalidartur.jpg

Azon ritka alkalmak egyike volt ez, amikor Kálid Artúrt nem fekete színész, de még csak nem is fekete karakter szerepében hallhatjuk, hanem egy ütődött rénszarvasként. Imádtam benne, és egy korábbi, a Magyarszinkron.hu-nak adott interjú alapján úgy tűnik, ő is szerette a szerepet: "A Mackótestvért nagyon szerettük Petyával, két rénszarvast szinkronizáltunk és együtt vettük fel a jeleneteket. A megrendelő kérése volt, hogy ezeket a figurákat olyan színészek csinálják, akik összeszokott párost alkotnak, és bátran improvizálnak is, nem csak felolvassák a szöveget – tehát elég szabad kezet kaptunk.”

Tanana – Joan Copeland – Pásztor Erzsi

mackot_pasztorerzsi.jpg

Az elragadó, mindig mosolygós, varázslatos Pásztor Erzsi volt Tanana, a varázslónő hangja. Kevés olyan ember van, akinek be kell mutatni Pásztor Erzsi jellegzetes hangját, hiszen ha máshonnan nem, a Csengetett, Mylord? című sorozatból mindenképpen ismerős lehet, de ha a rajz/animációs filmeknél maradunk, ő adta a hangját az undok irodavezetőnek a Szörny Rt-ben, zseniálisan.

 

 

Phil Collins dalait Szolnoki Péter és Szulák Andrea énekelték nekünk:

További magyar hangok voltak még: Viczián Ottó, Konrád Antal, Faragó András, Kassai Ilona, Zakariás Éva, Katona Zoltán.

Ti szerettétek ezt a rajzfilmet? Meséljetek, olvassuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinkronjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6914334991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása