mindenféle a magyar szinkronról

szinkronjunkie

szinkronjunkie

Elhunyt Bárdy György színművész

2013. május 27. - merlinicus

images_19385.jpg

Életének 93. évében, május 27-én elhunyt Bárdy György Kiváló- és Érdemes Művész, a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetés birtokosa – közölte a Vígszínház Facebook oldalán.

Bárdy Györgyöt kiváló színpadi színésznek ismerte a szakma és a közönség egyaránt, azonban kiváló humora okán gyakran szerepelt kabaréműsorokban is. Bár Bárdy György nem elsősorban szinkronszerepei kapcsán vált ismertté, azonban legnagyobb alakítása vitathatatlanul az antipátiájában valahol mégis mindenkinek szimpatikus Dr. Máris Ottókár (Mézgáék szomszédja), akit 1978-ban vett át Tomanek Nándortól a Mézga Családról készült 3. rajzfilmsorozatban. Blogunk e szinkronszerepével kíván a színészóriás számára emléket állítani.

Mézga család – Dr. Máris, a szomszéd

A bejegyzés trackback címe:

https://szinkronjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr925321289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása